Esmee Kosterman kan belofte nog niet inlossen door motorpech

Het raceseizoen is van start gegaan, de openingsrace startte op 10 en 11 april op circuit Zandvoort.
Als jong meisje heeft Esmee weleens op de tribune van het circuit Zandvoort gezeten om naar races te kijken en nu racet ze zelf over het circuit heen.
Vrijdag 9 april had ze nog een trainingsdag, het was een super mooie dag met een lekker zonnetje, het perfecte weertje om te trainen in de Ford Fiesta. De training ging super goed, reed lekker vooraan mee. Einde van de dag had Esmee een goed gevoel.

Zaterdag 10 april, kwalificatiedag, de dag begon al minder omdat het in de avond geregend had, het was een koude en grimmige dag.
‘s ochtends had Esmee nog 3 sessies voor de kwalificatie die sessies gingen top ze was zelfs 3de Nederlander en 1ste junior. Het was tijd voor de kwalificatie, de kwalificatie begon, Esmee kreeg een elektrische storing in haar auto daardoor deed haar voorraamverwarming het niet en besloegen haar ramen aan alle kanten, ze kon niets meer zien, waardoor ze de pits in moest om de ramen schoon te maken. Uiteindelijk was ze 14de gekwalificeerd wat ze natuurlijk super slecht vond en ze baalde als een stekker.

Zondag 11 april raceday, Esmee was super gespannen voor haar eerste race in de auto’s.
Voor de race ging Esmee nog oefenstartje oefenen, ze reed terug naar de tent en toen brak haar motorsteun. De monteurs hadden maar een half uur om de motorsteun te vernieuwen, er waren veel slangen afgebroken waaronder een pijpje van de gasklephuis. Die hadden ze geprobeerd te maken maar helaas werkte dat niet en daar kwam Esmee pas achter tijdens haar 1ste race. Hierdoor eindigde ze 13de.

De monteurs dachten dat ze het probleem had gevonden en had gemaakt maar dat bleek zeker niet in de 2de race. Het begon al gelijk bij de start, Esmee had een hele snelle start waarbij ze 4 auto’s inhaalde maar na 5 meter haalden deze auto’s haar weer in, er zat helemaal geen power in haar auto. Esmee reed 130 op het rechte stuk wat natuurlijk niet goed is want je hoort hier 185 te rijden in Zandvoort met een Ford Fiesta dus ze had hierdoor helemaal geen kans, midden in de race haalde haar team haar naar binnen, het had geen nut om door te rijden zonder power.

Het bleek dat de slang niet goed vastgemaakt was aan het gashuisklep, waardoor de auto power verloor.
Esmee had haar allereerste race natuurlijk anders verwacht, het was voor haar een pechweekend.
Maar schouders eronder en op naar de volgende race op Spa Francorchamps.
Persbericht Racexpress: https://www.racexpress.nl/Esmee-Kosterman-laat-bij-debuut-in-autosport-direct-haar-snelheid-zien%2C-maar-kan-belofte-nog-niet-inlossen-door-motorpech/n/113345

Foto’s gemaakt door Rob Blank: